2018 – A nagy átalakulás éve

A 2017-es évre vonatkozó előrejelzésemben jeleztem, hogy új korszak veszi kezdetét. A jóslatom be is következett. Gondoljunk vissza arra, hogy mennyi különös változás és esemény történt ebben az évben!Világszerte több hihetetlen választási eredmény, pl. Trump elnökké választása, a meglepő európai választások: Macron francia elnökké választása, Merkel népszerűség vesztése, az osztrákoknál a jobboldali néppárt kapta a legtöbb szavazatot és Sebastian Kurz alakíthat kormányt. Ne feledkezzünk meg a távol-keleti eseményekről sem: Észak-Korea és Kína szerepéről és előretöréséről. A modern kori népvándorlás minden eddiginél nagyobb méreteket öltött és Európát kezdik elözönleni az elsősorban az afrikai kontinensről érkező emberek. A 2017-es elemzésemnek azt a címet adtam, hogy „Egy új korszak kezdete”, ami az események tükrében nagyon is megvalósult.

Milyen lesz az újesztentő? A numerológia módszerével végzem az elemzést, vagyis a számok jelentéséből vezetem le a várható eseményeket. A módszer a számjegyek összeadásán alapul.

Amikor egy évet megvizsgálok, akkor külön választom az évet és évszázadot az évtizedtől és az évtől. Azt is megfigyeltem, hogy nagyon jól tükrözik a tarot kártya lapjai a számok jelentését, mondanivalóját.

A 2018-as évet tehát úgy vizsgálom meg, hogy külön választom a 20-as és a 18-as számot. A 20-as kártya a tarotban a Végítélet kártyája, amelyik igazából az újjászületésről szól. Ez azt jelenti, hogy amióta átléptünk az új évezredbe, megváltozott a világ körülöttünk. Addig az emberek, az emberiség számára az egyén fejlődése, a saját ego megteremtése volt a fontos. Az új idők már az emberek együttéléséről, összefogásáról, egymáshoz tartozásáról szólnak. Ez az az időszak amikor sok új lélek születik le a Földre,  akiknek már nem csak saját maguk „megcsinálása” a fontos, hanem az összes ember, az egész társadalom, és a Földnek mint organikus egységnek a léte.

A 18-as Nagy Arkánum a tarotban a Hold kártyája. A Hold arca gyakran változik, hiszen hol növekszik, hol fogy, a Telihold hatására az emberek egy kicsit „megbolondulnak”, nyugtalanok lesznek és olyan dolgokat is megtesznek, amit később megbánnak. Ez az égitest az asztrológiában a tömegeket is jelenti. A 2018-as esztendő a tömegek befolyása alatt áll, a népakarat kerül előtérbe. A világ sorsáról nem annyira a meghatározó vezetők fognak dönteni, inkább a nép. Ennek előjele volt a 2017-es választások meglepő eredménye, illetve 2018 első felében tartandó választások is. Nem ész, nem logika, nem érdek, hanem a nép szeszélye lesz a döntő. A 18-as a sötétség száma, amely egyben a fényhez vezető út küszöbe is.Tovább vizsgálva ezt a számot kiderül, hogy ha a numerológia módszerével összeadjuk a számjegyeket 9-est kapunk. A sorsunk 9 évente változik, így megkapjuk azt a titkos üzenetet is a számokból, hogy lezárunk egy korszakot. A 18-as szám 3 x 6, amely egy tripla hatágú csillagot formáz, a merkabát. A merkaba védőszimbólum, de az időben való ugrást is jelenti. A 666 viszont a bibliai fenevad száma.

A 18-as a nap- és holdfogyatkozással is összefüggésben van. A káldeusok fedezték fel a szárosz-periódust 5000 évvel ezelőtt, vagyis azt, hogy 18 évenként ismétlődnek meg ugyanabban a sorrendben a nap- és holdfogyatkozások. (A babiloni „szár” = világmindenség, periódus = ismétlődés szóból. A periódus hossza: 18 év, 11 nap, 7 óra és 42 perc = 6585 és 1/3 nap.)

A keresztény számmisztikában a 18-as egyaránt jelképezi a szenvedés és a gyógyulás időtartamát. A tarot 18. lapja, a Hold az a küszöb, amely mögött a cél, a fény (19. Nap kártyája) és a gyógyulás (20. Végítélet) található.

A 2018 számjegyeinek összeadásával 11-et kapunk. A numerológia szabályai szerint ugyan mindent egy számjegyre egyszerűsítünk összeadással, ez alól azonban kivétel a két mesterszám: a 11-es és a 22-es. Amennyiben mégis összeadjuk a 11-es számjegyeit, akkor 2-est kapunk, amely szintén a Hold száma és a tömegeké, de a nőké is. Ez nem csak az előbb kifejtetteket erősíti meg, de utal a nők növekvő szerepére is. A 11-es tarot lap az Erő lapja. Az egész világ megtanulta, hogy ez a szám milyen változást hozhat, amikor a 2001. 9.11. napján két repülő ütközött a Word Trade Center ikertornyaiba. A 9/11-esként elhíresült dátum számai köszönnek vissza a 2018-as számban is. A 18-as szám kiadja a 9-est, ahogy azt már fentebb kifejtettem, míg a teljes évszám a 11-est.Nagy változásra számíthatunk tehát ebben az évben.

Az év első napjának száma is rendkívül sokatmondó. Az év 2018. 1. 1. napján „születik” meg. Ha e dátum számjegyeit összeadjuk 13-at kapunk. Mindenki tisztában van azzal, hogy a 13-as számhoz mennyi negatívum társul. Elég arra emlékezni, hogy a tarotban ez a Halál lapja. Általában is baljós számnak tekintjük a 13-ast. Valami meghal, de ez segíti az új megszületését is. A mostani világunknak el kell pusztulnia ahhoz, hogy megszülethessen az új.

Akárhogy is nézem, nehéz évünk lesz. A tömegek kezükbeveszik sorsukat (18 – Hold), megérett az idő a változásra (11 – Erő) és minden arra mozdul, hogy az eddigi világunknak, szemléletünknek és a rendnek vége legyen (13 – Halál). A 2 x 9 éves periódus megmutatja, hogy mi fog történni a világban. Olyan világot megváltoztató események fognak bekövetkezni, mint 18 évvel ezelőtt, 2000-ben. Emlékszünk még az akkori nagy változásokra? Átléptünk egy újszázadba és egy új évezredbe. Az új idők sok mindent megváltoztattak, és most is jelentős változások előtt állunk.

Magyarország helyzete nagyon szorosan függ össze ezekkel a változásokkal, mivel Magyarország 2011, az új, „Magyarország” elnevezés óta együtt rezeg az Univerzummal, így nem tudjuk kivonni magunkat az általános hatások alól. Választások lesznek itthon is, ami nagy meglepetéseket is tartogathat.

Mindig elmondom, hogy az Univerzális év, azaz most a 2018 hatása minden egyes emberre kihat. A saját személyes évünk száma és az Univerzális év számának viszonya dönti el, hogy kinek milyen éve lesz. A környezeti hatásoktól nem mentes a személyes történetünk. A 11-es rezgés nagyon erős, így a változás szele mindenkit megérint, bár saját magunkon múlik, hogy ezt pozitívan vagy negatívan éljük meg. Azt tanácsolom, használjuk ki a magas rezgésű energiákat, ne idegenkedjünk a változásoktól és akkor saját életünket jobbá tehetjük.

Dr. Kézdi Andrea

 spirituális tanácsadó, numerológus