A fordulat napja: 2020. 12. 21.

A 2020-as év igen nehéz volt mindenkinek. A koronavírus, a munkahelyek elvesztése, az élet leállása és a karantén sokakat megviselt. A következő évtől várjuk, hogy egy kicsit jobbra forduljon a sorsunk és könnyebb legyen az életünk. Nincsenek jó híreim,ha valaki azt szeretné tudni, hogy milyen évünk lesz 2021-ben. A szokásos éves elemzésemben részletesen kitérek  arra, hogy mi várható 2021-ben. Most azonban szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 2020. december 21-én rendkívül érdekes fordulatot fogunk megélni.

Nemrégiben volt egy hasonló dátum: 2012. 12. 21. Erre az időre mindenki a világvégét várta, mert a Maja naptár szerint vége volt egy ciklusnak. Már akkor felhívtam a figyelmet a dátum érdekességére, vagyis arra, hogy ebben a dátumban csupa kettes és egyes van. Az egyes a férfiak száma, a kettes pedig a nőké. Ebben a dátumban az volt az érdekes, hogy a 3 egyes mellett 4 kettes találtunk. Ez azt jelentette, hogy valóban vége lett az addig ismert világunknak, amely a patriarchátuson alapult és a változó világban a nők meghatározó szerephez jutottak. Amikor összeadtuk a számjegyek értékét, 11-et kaptunk. Ez a szám az átváltozás és egyben az Erő száma is. A tarot kártya XI. nagy arkánumán, az Erőn egy nőalakot látunk, amely befogja egy oroszlán száját. Ez azt jelképezi, hogy az igazi erejét nem a fizikai erő jelenti, hanem a szelídség, az szeretet.

Most újra egy változásnak lehetünk szemtanúi, hiszen a 2020. 12. 21. dátumban megint csak egyeseket és ketteseket találunk. Most azonban már más a helyzet: 2 db egyes és 4 db kettest találunk. Egy numerológus számára nagyon beszédes ez a dátum, hiszen túlsúlyban vannak a női energiák. Ez azt is jelenti, hogy főleg az érzelmek, a befogadás, azaz a női energiák érvényesülnek és nem annyira a férfi racionalitás és logika fog dönteni az elkövetkezendő idők sorsáról. Történelmi változásokat élünk meg a nők szerepének és mondhatni, hatalmi pozíciójának megváltozásával. Érdekes, hogy a világ legerősebb vezetői között egyre több nőt találunk. Angela Merkel német kancellár régóta meghatározó alakja a nagypolitikának, az Európai  Bizottság elnöke nemrégen Ursula von der Leyen lett, Christine Lagarde 2019-től az Európai Központi Bank elnöke és hamarosan beiktatják az első női alelnököt, Kamala Harrist az Amerikai Egyesült Államokban.

A 2020. 12. 21. dátum valóban egy komoly fordulat napja lesz az emberiség életében. A változások soha nem könnyűek és a régi rend sokszor nem adja meg magát harc nélkül. A 2012-es dátum szemléletváltást hozott a világba, a mostani azonban harcokat. Ahhoz, hogy előkészítsük azt a bizonyos aranykort, amire mindannyian vágyunk és amiről biztosan tudjuk, hogy hamarosan eljön, sok küzdelmet kell megvívnunk. Ennek a dátumnak a számjegyeit összeadva 10-et kapunk. A tarotban a X. számú nagy arkánum a Szerencsekerék vagy ahogy én jobban szeretem hívni: a Sorskerék. Ez a lap a változást mutatja, de egyben a káoszt is. Arra utal, hogy rendet kell teremteni magunk körül ahhoz, hogy jó irányba forduljon a kerék. A kerék azonban forog és hol fent, hol lent vagyunk. Most éppen nagy veszedelem fenyeget minket, hiszen eddigi világunk, az életünk megszokott keretei zúzódnak szét ezen a napon.

Az ezt követő idők, így különösen a 2021-es év, mozgalmas időszakot tartogat számunkra. Mit tehetünk majd azért, hogy ha széthullanak életünk megszokott keretei, azt ne boldogtalanul éljük át, hanem tudjuk, hogy ez egy új kor kezdete? Nehéz lemondani sok mindenről, ami életünket kényelmesebbé, kellemesebbé tette és olyan gondokkal szembesülni, amivel csak a legidősebb nemzedék tudott megbirkózni a második világháború alatt és után a nélkülözések közepette. A koronavírus a változásoknak nagy lendületet adott és ez idézi elő a meglévő társadalom, a fogyasztói társadalom lebomlását. Új világ születik, de sajnos a születés nem egyszerű folyamat: nem megy gyorsan, vajúdás nélkül és vér és szenvedés nélkül sem.

Amikor ezt a dátumot megvizsgáltam az jutott eszembe, hogy a bekövetkezendő anarchiában csak a nők tudnak majd rendet tenni, és csak az ő kezükben van a lehetőség arra, hogy átvezessék az emberiséget egy új aranykorba. Lüszisztraté, a görög hősnő jutott eszembe, aki úgy vetett véget Athén és Spárta között a háborúnak, hogy mindkét harcoló fél nő tagjait arra biztatta, hogy tagadják meg férjüktől magukat addig, amíg tartanak a harcok. Amikor összeomlik a régi világ és nem értik meg az emberek, hogy teljesen másképp kellene gondolkodni, más hangsúlyokat kellene keresni az életünkben, akkor valóban harcolni fognak egymással.

Megdöbbenve tapasztalom, hogy a jelenleg kialakult válságot mennyire képtelenek kezelni. Olyan gazdasági ágazatokat támogatnak, mint például a turizmus érdekében a szállodák, amelyek sok-sok évig, vagy talán soha többet nem fognak úgy működni, ahogyan korábban. Ahogy kihaltak bizonyos szakmák a régmúltban, ugyanúgy fognak kihalni most is. Valószínűleg soha többet nem lesz szükség ennyi szállodára, étteremre és olyan szolgáltatásokra, amire az embereknek többé vagy nem lesz igényük, vagy nem lesz rá pénzük.

A pénz szerepe megváltozik, talán maga a készpénz hamarosan el is tűnik. Fel fogjuk ismerni az igazi értékeket és létrejön a fogyasztói társadalom helyett egy új, számunkra még nem teljesen ismert világ. Vér és szenvedés árán ugyan, de már születőben van az aranykor.

                                                                                              Dr. Kézdi Andrea

Tagged under:

, , ,