A mesterszámok és a mesterek számai

A numerológia igazi meglepetéseket tartogat azoknak, akik rászánják magukat az elsajátítására. Csodálkozva fedezik fel, hogy a születési dátumuk egy egész életre szóló térképet rejt és tényleg útmutatást ad számukra. A nevük pedig mágikus erővel bír. Egész személyiség fejlődésük titka kiderül belőle. Akik belépnek ebbe a titokzatos világba sok mindent tudhatnak meg önmagukról és a világ működéséről.

A számmisztika megadja életünk kódjait. A számok tulajdonságai egyben emberi tulajdonságokat is jelölnek. A módszer egyszerű: addig adjuk össze a különböző számjegyeinket, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Öt fő számmal szoktunk dolgozni, ezek: a névszám, születési év, a hónap és a nap száma. Az ötödik fontos szám a születési dátum (év, hó, nap) összeadásából származó Sorsszám, amely megmutatja, hogy miért is születtünk erre a világra, mi a feladatunk.

Ezen fontos szabály alól két kivétel van, amikor számaink között felbukkan a 11-es és a 22-es. Ezeket a számokat nam adjuk össze és különleges számokként, úgynevezett mesterszámonként tartjuk őket nyilván. Aki 11-én vagy 22-én született, az biztosan különleges képességekkel rendelkezik. Akinek a nevében bukkannak fel ezek a számok, azoknak az a feladata, hogy megtalálják önmagukban a különlegest és kifejlesszék ezeket a tulajdonságokat.

 

Mit jelentenek ezek a számok?

A 11-es szám az átlagosnál magasabb rezgést képvisel. Nem feltétlenül szerencsés, mert ahhoz nagyon sok erő kell, hogy meg tudja valaki élni a különlegességét. Nem véletlen, hogy a tarot kártyában az ERŐ lapja a XI-es számú nagy arkánum. Ezen a kártyán egy nőalakot látunk, aki szelíden becsukja egy oroszlán száját. Azt sugallja ez a kép, hogy az igazi nem a fizikai erő, hanem a szellemi. A 11-es szám képviselői érzékeny idegrendszerrel rendelkeznek. Erős az intuíciójuk, megérzik előre az eseményeket, finom antennaként fogják fel mások gondolatait, érzéseit. Tudják, hogy ők mások. Ettől sokszor szenvednek, mert szeretnének olyanok lenni, mint a többiek. Félénkek, visszahúzódók és nem mernek igazán kiállni magukért. Amikor azonban felismerik, hogy a másságukból erényt lehet kovácsolni, különleges erőre tesznek szert. Rájönnek, hogy képesek akár az „oroszlán száját is befogni”, ahogy a tarot kártyalap mutatja. Sorsuk, egész életük alakulása attól függ, hogy felismerik-e ezeket az erényeket magukban. A felismerés híjánsokat szenvednek, depressziósak vagy akár skizofrének is lehetnek. Amikor azonban rátalálnak önmagukra a legnagyobb teljesítményekre képesek, különleges, egyedi dolgok megalkotása várható tőlük.

A 22-es szám felbukkanása nem annyira megrázó az ember életében, mint a 11-es. Magas rezgést képvisel, de ha valaki nem akarja felismerni a különlegességét, megélheti 4-esnek is az életét. Ők nem az érzékeny idegrendszerű látnokok, hanem az igazi bölcsek. Függetlenek, szabadságszeretők és mernek kockáztatni. Nagyon sokra vihetik az életben, de képesek arra is, hogy mindent kockára tegyenek. Így gyakran éri őket nagy veszteség is. Egy pillanat alatt elveszíthetnek mindent, amit addig megszereztek. A veszteség azonban nem okoz számukra problémát, újra képesek mindent elölről kezdeni. És ami a legmeglepőbb, újra elérhetnek bármit. Jól tükrözi ezt a kreativitást, merészséget és szabadságot a tarot XXII-es számú nagy arkánuma, a Bolond. A kártyán azt látjuk, ahogy gondtalanul és merészen ellép egy fiatal férfi a szikla pereméről is, mert bízik szerencséjében, tudásában. A 22-es számú ember a legnagyobb tettekre képes.

Sokan vélik úgy, hogy több mesterszám is van. A 33-ast sokan tartják annak. Ez a szám azonban nem mesterszám, hanem a mesterek száma. Én a leszületés számának hívom. Nehéz lenne most elmagyarázni az igazi jelentését a leszületésnek. A kabbalában találjuk meg az igazi választ. Jézus 33 évet élt, Dávid király 33 évet uralkodott Jeruzsálemben, a szabadkőműveseknél a 33. fokozat a valódi mesteri fokozat. A 33-as szám megerősíti a 3-as számot, ami a szentháromságot és az istennel való kapcsolatot szimbolizálja és összeadva kiadja a 6-ost, ami a tökéletes szám. Akinek felbukkan a numeroszkópjában a 33-as szám, az nagyon szerencsés az életben.

Amikor ezek a különleges számok megjelennek az életünkben, üzenetet hordoznak. Nemcsak akkor, ha születési számunkként, vagy a nevünkben jelennek meg, hanem bárhol, bármikor. Nem véletlenül a legkedveltebb sport a foci, amit 11 játékos játszik egy csapatban, azaz összesen 22. Sokszor pillantunk az óránkra, amikor 11:11-et mutat. Álljunk meg ilyenkor és gondolkodjunk el azon, hogy vajon mit üzen ez nekünk. Éljük meg saját különlegességünket, a különleges pillanatokat, vegyük az Univerzum üzenetét! Ne féljünk attól, hogy mások vagyunk!

dr. Kézdi Andrea