Mit üzen a tarot kártya? – 2021

Kinyitottam a „Titkok könyvét, a tarot kártyát és elvégeztem a 2021-es év elemzését. Felhasználtam a teljes kártyacsomagot, amelyet a képen látható alakban raktam ki.

A színeket, vagyis az elemeket (a kártya színeit) és a nagy arkánumot szétválasztva egy pentagram formában raktam ki a lapokat és minden élet területre három – három lapot húztam. A három lap időben mutatja meg az év történéseit. A lapok balról jobbra időrendi sorrendet mutatnak, a bal oldali az év első harmadát, a középső a közepétés azutolsó a végét. Így egy – egy kártya kb. négy hónapot. Először  elemzem a nagy arkánumot, amelyek a kirakás csúcsán helyezkednek el, majd pentagram alakban először a Botokat raktam, amelyek a kérdésem szerint kifejezetten a járvány helyzetre vonatkoztak. A Botok az egészségre és a munkára adnak eligazítást, így nemcsak a járvány helyzetre adnak útmutatást, hanem a munkára is.

Az elemzés lényegét a csúcson levő nagy arkánum, a Főpap kártyája mutatja meg. Ennek lényege, hogy a 2021-es év ugyan az emberiség számára nagy áldást hoz, de ehhez szükséges a pokoljárás is. Ez a nagy arkánum ugyanis azt mutatja meg, hogy „aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni”. Vagyis a jövő évünkre jellemző lesz ugyan egyfajta pokoljárás, de ugyanakkor az emberiség számára végsősoron áldást fog jelenteni.

Az alatta levő három nagy arkánium a következőket mutatja:

Az év első harmada:

Az Akasztott ember azt mutatja, hogy az év első felében még megáll az élet. Korlátozva leszünk a napi teendőink ellátásában. Ha ehhez hozzá nézzük az év első felében várható járványügyi helyzetet, akkor a Botok kettesét találjuk, amely azt mutatja meg, hogy az év első felében még együtt kell élnünk a járvánnyal. Az emberek helyzete a gazdaságtól függ, és ebben az időszakban még mindenki úgy érzi, hogy van lehetősége túlélni ezt az időszakot. Ezt mutatja az Érmék ásza. A Kardok kettese azt a helyzetet mutatja, amikor már nagyon feszültek az emberek. Ez a „pengeélen táncolás” lapja, vagyis éppen, hogy elviselik a helyzettel járó dolgokat, még nem robban ki igazán konfliktus.

A Kelyhek hatosa az érzelmi átalakulásra utal. Azt mutatja, hogy mindenkinek érzelmi problémái lesznek, megváltozik a véleménye a világról. Sokszor gondolom úgy a korona vírus kapcsán, hogy a legnagyobb változást az érzést hozza, hogy rájövünk, mi az igazi érték valójában. Nem a pénz, nem a vagyon, nem a gazdagság a fontos, hanem az, hogy mi, emberek társas lények vagyunk és ezért nagyon fontosak a kapcsolataink. Ez a nagy érzelmi váltás és átalakulás közelebb hoz bennünket a családunkhoz a barátainkhoz a szeretteinkhez, de sokszor még ismeretlenek is segítséget nyújtunk. Itt jön ki az igazi jelentése a Főpapnak, vagyis a világunk megváltozik és rájövünk arra, hogy mik az igazi értékek.

Az év másodok harmada:

Ahogy haladunk tovább időben, azt látom, hogy a Főpapnő lapja jött ki az év közepére, vagyis a késő tavaszi, nyári, kora őszi időpontra. Ebben az időszakban már sokkal bölcsebbek leszünk, mint voltunk előző év nyarán, mert pontosan megtanultuk hogyan kell viselkednünk. Ahogy mondtam, fontos lesz a család és érdekes módon, a Botok kártyája, ami a járványt mutatja, a Botok királynője. Azt gondolom, hogy ez alap az anyáról szól, a gyerekekről és a családról, vagyis ez is azt mutatja meg, hogy igazán a nőkre lehet számítani, akik nagy szerepet játszanak a járvány megfékezésében.

Ha megnézzük a kardok lapját ott a Kardok lovagja jött ki, amely ez esetben a kívülről jövő, külső segítséget mutatja mutatja. Ez az időszak, vagyis 2021 nyara, amikor megtalálhatják a vakcinát, és elkezdik annak alkalmazását. A Kelyhek középső lapja,a Kehely négyesazonban azt mutatja, hogy sokan fogunk gyászolni. Erre az időszakra már nagy veszteségeink lesznek, minden családban találunk olyat aki valamelyik szerettét gyászolja. Ebben az időszakban a gazdasági helyzet javulóban van, de mindenki nagyon meg fogja gondolni, hogy mire ad ki pénzt. Azt gondolom a nyári időszak véget vet a fogyasztói társadalom pazarlásának és megtanulunk valami nagyon érdekeset: figyelnünk kell arra, mire adunk ki pénzt.

A nagy arkánum útmutatása szerint az év utolsó harmadában Válaszút előtt állunk, ez is az egyik jelentése a Szeretők lapjának. Nagyon nagy kérdés, hogyan menjen tovább az életünk, mi a jó választás, milyen legyen a folytatás? Szerencsére erre az időszakra Botok nyolcas számú kártyája már ünneplést mutat. Felszabadulunk a járvány hatása alól még akkor is, hogyha ez csak a járványnak vet véget hiszen, ahogy a Kardok és a Kelyhek lapja mutatja, az életünk átalakult és nagyon nagy veszteségeket szenvedtünk.

A Kardok hármas lapja azt mutatja meg, hogy az egész világ megrendült és mindenkinek fel kell dolgozni ennek az évnek a történéseit. A Kehely nyolcas lap a változás lapja, úgy szoktuk jellemezni, hogy otthagyunk „csapot papot”. Az érzelmi lapok, a Kelyhek mutatják meg, hogy a következő év nagyon nehéz lesz. Nagy érzelmi átalakulás után az egész világ gyászol és mindenkinek hatalmas váltást kell átélnie. Gazdasági szempontból talán ősztől javul a helyzet és ahogy az Érme kilences mutatja, helyreáll valamilyen szinten a gazdaság a világban és újra lehetőségünk van rendbehozni a dolgainkat.

Azonban ahogy a Szeretők a hatos számú nagy arkánum mutatja: csak akkor lesz lehetőségünk erre, ha jól választunk és a valódi értékeinkre fogunk figyelni.

A csúcsra egy olyan nagy arkánum került, amely az egész évnek a fő mondanivalóját tükrözi. A Főpap kártyája megmutatja, hogy 2021 a beavatás éve. Azért is érdekes ennek a kártyának a megjelenése a csúcson, mert numerológiailag is egy ötös számú évnek nézünk elébe.

Érdekesség, hogy amikor elkészítettem a fotót vettem észre, hogy egy karácsonyfa alakzat jött ki a kártyalapokból. Felfoghatjuk tehát a kártya orákulumát (jóslatát) akár karácsonyi ajándéknak is.

dr. Kézdi Andrea

Tagged under:

, ,