Numerológia lépésről lépésre – A személyes év

Az emberi életút ciklusokra oszlik, minden ciklus kilenc évből áll. Ezek a ciklusok mutatják, hogy adott időszakban (évben) milyen az életünk. Ez a spirálisan felfelé haladó ciklus jellemzi a személyes évünket. A személyes év mindig születésnaptól születésnapig tart és abban nyújt segítséget, hogy megtudjuk, mire számíthatunk egy bizonyos évben.

A személyes év meghatározásához szükséges tudni, hogy életünk első éve nem az 1-es személyes évünk. Azt, hogy milyen személyes évben születtünk a születési dátumunkból tudjuk kiszámolni úgy, hogy összeadjuk a születési év, hó és nap számjegyeinek összegét és egyjegyű számra egyszerűsítjük. Ez azt jelenti, hogy a születési személyes évünk megegyezik a sors- vagy karmaszámmal. Például egy 2003. 7. 16. napján született személy életfeladata, hogy az 1-es személyiségét megvalósítsa, és egyben 1-es számmal indul a személyes éveinek ciklusa is. A legtöbbünknek azonban ez nem esik egybe. Például: ha valaki 1978. 7. 22. napján született, akkor 1+9+7+8+7+2+2= 36 = 3+6= 9. A sorsfeladata tehát 9-es és az első személyes éve is. A ciklus nála a 9. évben kezdődik.

A személyes év kiszámítása:

Annak az évnek a számát, amelyre kíváncsiak vagyunk (ez általában az adott év), hozzáadjuk a születési hónapunk és napunk számához.

Pl. 2014+10+26= 16            1+6=7

A személyes év azonban születésnaptól születésnapig tart, tehát ha még 10. hónap előtt vagyunk, akkor még az előző évet kell figyelembe venni. A fenti születési dátummal rendelkező személynek tehát a születésnapjáig, 2014. 10. 26.-áig nem 7-es, hanem 6-os személyes éve volt, a születésnapja után pedig 7-es személyes éve van!

Milyen feladatot tartalmaznak az egyes személyes évek? 

  • 1-es év: az új ciklus kezdete, ebben az évben kell minden újat elindítani. Jó év bármilyen vállalkozás, változás elindítására, építkezésre, házasságra. Ez az az év, amikor új életet kezdhetünk.
  • 2-es év: a kapcsolatok éve, érzékenység és együttműködés jellemzi. Ebben az évben lehet folytatni az előző évben megkezdett ügyeinket, de itt már ne indítsunk új dolgokat. Ebben az évben behajthatjuk a másoktól járó pénzt is.
  • 3-as év: a kreativitás, a kommunikáció és az inspiráció éve. Az egyik legkellemesebb év. A felhőtlen vidámság és a könnyed, kicsit felületes szórakozás jellemzi. Inkább a felületes, mint a mély kapcsolatok kialakulásának kedvez. Ilyen időszakban tudunk a leginkább csillogni, szívesen járunk szórakozni. A médiában is szerepelhetünk, aki a kommunikáció területén akar elhelyezkedni, ebben az évben próbálkozzon leginkább.
  • 4-es év: a kemény munka, a tanulás és a tőkegyűjtés éve. Az összes személyes év közül a legnehezebb. Ez az időszak, amikor semmi sem sikerül. Egyedül arra jó, hogy stabilizáljuk az eddig elért eredményeinket. Vigyázzunk, hogy ebben az időszakban ne történjen az életünkben nagy változás sem a munkahelyünkön, sem a magánéletben, mert hosszú ideig nem találunk sem új munkát, sem új partnert.
  • 5-ös év: a változtatás, a szabadság és a kiszámíthatatlanság éve. Ebben az évben bármi történhet velünk. Nem minősíthető jónak vagy rossznak. Arra kell felkészülnünk, hogy gyorsan tudjunk reagálni az eseményekre. Az ebben az évben létesített kapcsolatok nem tartósak. Változások lehetnek a munka és lakóhellyel kapcsolatban is. Előfordul, hogy „világgá megyünk”, vagy extrém sportokat kezdünk űzni.
  • 6-os év: a felelősség, a szolgálat, az otthon éve. Ebben az évben vágyunk a legjobban egy igazi társra, egy igazi otthonra. Ennek okán gyakran felhagyunk a régivel. Veszélyes év azok számára, akik meg akarják őrizni a függetlenségüket, mert olyan erős a vágy egy társ után, hogy szívesen lépünk be egy tartós kapcsolatba. A művészi tehetség kibontakoztatásának is ez a személyes év az ideje. Olyan erős a kreativitás iránti vágy, hogy legalább a lakást átrendezzük.
  • 7-es év: az öntudat és a spirituális fejlődés éve. Sok numerológus szerint ebben az évben az ember nem csinál semmit, csak megpihen. Azt szoktam tanácsolni, hogy ezt az évet lehet a legjobban kihasználni a tudományos kutatásokra, könyvírásra, vagy csak tervezésre, elmélkedésre. A csendes visszavonulás és magába fordulás évét is ki lehet használni, ha másra nem hát gondolkodjunk magunkról és a világról.
  • 8-as év: az elismerés, a javadalmazás éve. Most jött el a pénzkeresés és az anyagi sikerek ideje. Ki lehet tűzni a nagy célokat, és meg is tudjuk valósítani azokat ebben az évben.
  • 9-es év: a befejezés, a megkönnyebbülés és az átalakulás éve. A ciklus vége nagyon nehéz időszak. Meg kell szabadulnunk minden fölöslegestől, legyen az személy vagy egy rossz fog. A 4-es után a másik nehéz év. Az vigasztaljon bennünket, hogy a következő, 1-es évben új ciklus és ezzel együtt egy új élet veszi kezdetét.

Életünk 9 éves ciklusokban történő változását érdemes megfigyelni. Ami most történik velünk nagyon hasonló (természetesen nem ugyanaz!) ahhoz, ami 9 vagy 18 évvel ezelőtt történt velünk, és ahhoz is, ami 9, 18 év múlva történni fog. Javaslom, hogy akinek már van mire visszaemlékezni, írja le egy lapra a születése évétől kezdve az évszámokat, kilences oszlopokba rendezve. Gondolkozzon el azon, milyen helyzetben volt mostanában vagy egy számára fontos évben és keresse meg a 9, 18, 18 és fél évvel ezelőtti éveket a papírlapon. Milyen hasonlóságokat lát? Nem könnyű elsőre megtalálni az összefüggéseket, de egy kis gondolkodás után sikerülni fog. Mindenkinek jó számolgatást kívánok!

Tagged under:

, ,