Építsd fel magad!

Az utóbbi évtizedekben divatossá váló technikák, spirituális utak az egyénnek segítettek megtalálni a helyét a világban. Egyre többféle módon tanulhatjuk meg, hogyan legyünk kiegyensúlyozottak, boldogok. A spirituális utakon túl megjelent a XX. század utolsó évtizedében egy elmélet, nevezetesen a flow elmélet, amely nagyban hozzásegít minket ahhoz, hogy olyan egyéni élményekben legyen részünk, amely egy igazi örömteli állapothoz vezethet el bennünket. Ez az elmélet nemcsak arra világít rá, hogy milyen fontos egy ember számára, hogy minél gyakrabban érezze jól magát, de arra is, hogy az igazi egyéni élményt, ezt a lebegés-állapotot, leginkább olyankor érzi az ember, amikor valamit a saját erejéből ért el. A flow (magyarul: áramlat, áramlás) élményét bármilyen tevékenység kiválthatja: egy ünnepi ebéd elkészítése, egy sütemény megalkotása a család számára, sportolás, olvasás, problémamegoldás, beszélgetés, játék a gyerekekkel, művészeti tevékenység, alkotó, vagy akár a futószalag melletti munka. Vagyis a flow nem a tevékenység tartalmától függ, hanem minőségétől. Az élet célja a flow állapot elérése azaz, ahogy a flow elmélet megalkotója, az amerikai professzor, Csíkszentmihályi Mihály mondja: „az életünk legszebb pillanatai, amikor azt érezzük, hogy nem ismeretlen erők taszigálnak ide-oda, hanem mi magunk irányítjuk cselekedeteinket”.

Egyetlen ember – legyen bármilyen zseniális – nem tud katedrálist építeni. Ahhoz sok ember tudása, tapasztalata, fizikai ereje, ötlete és összehangolt, irányított munkája kell. Bármennyit dolgoztunk önmagunkon a mi tudatosságunk nem lesz elég ahhoz, hogy tartósan jól érezzük magunkat a világban.

Olyan spirituális teret kell teremtenünk magunk körül, amelyben nem csak mi, de minden ember jól érzi magát. Ahhoz, hogy ezt megtehessük meg kell ismerni azokat az erőket, amelyek környezetünket (családunkat, párunkat, városunkat, népünket, stb.) alakítják és tudatosan át kell vennünk az irányítást. Meg kell ismernünk az embereket összekötő erők működését. Láthatatlan erővonalakkal vagyunk egymással összekötve.

Egy új önismereti és életvezetési módszer, a Spirit flow® – Lélekáramlás® elméletén alapuló új technikával megtanuljuk, hogyan tudjuk irányítani az emberi kapcsolatokat, hogyan befolyásolnak minket mások és hogyan vehetjük kézbe mi az irányítást.

Minden ember genetikailag meghatározott tulajdonságokkal születik. Ezek a tulajdonságok meghatározzák az alapkarakterét. Ez mutatja meg, hogy milyen lesz a hozzáállása az élethez, annak színpadán milyen szerepet (karaktert) kell eljátszania. Ez az alapkarakter azonban formálódik annak megfelelően, hogy milyen környezetben nevelkedik, kik a szülei és hogy milyen társadalmi elvárásoknak van kitéve. Ezek alapján tanulja meg azt a szerepjátékot, ami számára a leghatékonyabb lesz az érvényesüléshez. Ennek alapján vívja meg más emberekkel az energiapárbajt, amely meghatározza a különböző emberi csoportokban (család, munkahely, párkapcsolat, stb.) elfoglalt helyét.

Minden embert meghatároz a múltjából jövő események, tapasztalatok halmaza is. A jövőnk nagymértékben függ a múltunktól. Több lehetséges jövő közül választhatunk. A spirit flow rendszere megtanít minket arra, hogyan válasszunk. Egy különleges technika, az energia-programozás segítségével könnyen elérhetjük kitűzött céljainkat. Fontos persze, hogy reális céljaink legyenek.

Új sorozatunkban részletesen megismertetjük az olvasót azzal, hogy mit jelent az alapkarakter, hogyan játsszuk a szerepjátékot, vívjuk az energiapárbajt és átvesszük az energia-programozás lépéseit is.