Energiapárbaj a párkapcsolatokban

Az emberi kapcsolatok változása egyetlen ok miatt következik be: ha megváltozik az emberek energiája és ezzel együtt megváltozik a két ember közötti energiaáramlás.

Az energetika változásának esetleges okai:

  1. Névváltoztatás/ névváltozás
  2. Az idő előre haladtával az alapkarakterek változása
  3. A feleket érintő egyéb energetikai hatás (pl. lakcímváltozás, gyerekszületés, munkahelyi hatások)
  4. A két család morfogenetikus mezőjéből kapott információk okozta torzulások és ellentétek (pl. társadalmi, vallási szokások ellentéte, családi tradíciók ellentétei).

Ezek a változások élezik ki a felek közötti konfliktusokat és késztetik őket arra, hogy elkezdjenek harcolni egymással. Mindenki a saját eszközével küzd, egyrészt azzal, ami megfelel az alapkarakterének, másrészt előveszi a szerepjáték támadó-védekező játszmájának neki megfelelő eszközét is. A cél: bármilyen eszközzel, de felülkerekedni a másikon és irányítás alá vonni.

A párbaj eredménye a folyamatos konfliktus, amely szakításhoz vezet, vagy valamelyik fél behódolása, amely lehetővé teszi a hosszabb együttlétet és akár életre szóló párkapcsolatot.

Mitől függ, hogy mi lesz az eredmény?

Elsősorban az alapkarakterek harmóniájától. A Kézdi-féle számháló segítséget nyújt ennek a feltárásában. Meg lehet állapítani a segítségével, hogy érdemes-e küzdeni a kapcsolatért, mert hosszú távon is jó a feleknek, vagy szét kell váljon a két ember útja. Fontos, hogy a felek valamilyen módon folyamatosan feltöltsék egymást energiával. Ennek két módja van: egyrészt a szeretet-energia, amit egymás iránt éreznek, másrészt az állandó harc. Ha az egyik fél szerez csak a másiktól energiát, pl. úgy, hogy megalázza vagy uralkodik rajta, az a másik félnek energiavesztés. Ekkor a párkapcsolat hosszú távon menthetetlen, mert csak az egyik félnek jó, a másik szenved és „elsorvad”. A probléma az, hogy sokszor olyan állapotba jut, hogy nincs ereje változtatni és kilépni a kapcsolatból. Ekkor már külső segítségre szorul.

Sokszor látjuk, hogy a szeretet átváltozik gyűlöletté. Soha nem tud elszakadni egymástól két ember, amíg fennmarad köztük a spirit flow, vagyis a lélekáramlás.

Tévednek azok, akik azt tanácsolják, hogy küldj a másiknak szeretet-energiát. Ez is energiaátadás, ez is táplálhatja a gyűlöletet. Az egyetlen igazi megoldás az, ha ténylegesen megszakítjuk a kapcsolatot és elvarrjuk a szálakat. Egy idő után felszívódnak a láthatatlan kötések. Ha ez a „gyászidő” letelt, közömbösen képesek újra kapcsolatot teremteni. Sokszor látom, hogy elvált házasok között kialakulhat jó, akár baráti kapcsolat is, de csak akkor, ha már nincsenek érzelmeik egymás iránt. Ennek feltétele, hogy kölcsönösen megbocsássanak egymásnak és elengedjék a másikat.

A Spirit Flow® rendszere segíti a viszonyok feltárását és vizsgálatát. Ennek során csodálatosan tárul fel előttünk a kapcsolatok működésének törvényszerűsége. Nehéz elfogadni, hogy már előre kódolva van életünkben a játszmáink kimenetele. Szeretjük azt hinni, hogy minden tőlünk függ és kapcsolatunkat magunk alakítjuk. De ez nem így van. Arra születtünk, hogy megvalósítsunk egy élettervet. Tapasztalni, tanulni születtünk le a Földre és ehhez szükségünk van másokra is. Az élet egy társasjáték! Több szereplő vagy mondjuk úgy: bábu van körülöttünk és ezek gyakran cserélődnek. Minden kapcsolat és főleg minden párkapcsolat fontos szerepet tölt be az életünkben. Meg kell tanulni a szeretetet, de az elengedést, a megbocsájtást és a fájdalmak elviselését is. A legfontosabb tanulság, hogy a veszteségek után fel kell állni és tovább kell lépni. A végén a legtöbben kimondjuk: nem bánok semmit sem!

dr. Kézdi Andrea